שחזור רהיטים למוסדות ומוזיאונים
באוספים של מוזיאונים ומוסדות אפשר למצוא מגוון רחב של פריטים מעץ בעלי ערך היסטורי ותרבותי שלא ניתן לסווג אותם רק כפריטי ריהוט עתיק. חלק מעבודתינו היא לשמר פריטים שהינם נכסי תרבות בעלי ערך לאומי ומתוקף כך זוכים להתייחסות מיוחדת.
לדוגמה ארונית מיון המכתבים של תיאודור הרצל מסוף המאה ה 19 מעוטרת בסרט עור עם הדפס מוזהב של אותיות האלף בית הלטיניות. דוגמה נוספת היא דלתות עץ טיק ענקיות מתחילת המאה ה 20 שהוצבו בכניסה לבית הקברות הבריטי בירושלים.
בפריטים מסוג כזה נדרש להשתמש בחומרים ובשיטות רסטורציה מסורתיות של ריהוט ועץ עתיקים. כמו בכל פריט לשימור, גם כאן היה צורך במחקר והכנה לפני תחילת עבודת הרסטורציה. עבודת הכנה זו יכולה לכלול גילוי יצרנים ייחודיים של זכוכיות (כמו שנעשה בפרויקט לשימור הבניין שברחוב שינקין בתל אביב) או הבנה של הכוחות המופעלים על ידי קנבס בציורים עתיקים על מסגרות מתיחה מעץ כפי שהתגלו במספר מקרים בשיתוף פעולה עם מוזיאון תל אביב לאומנות.
עבודות רסטורציה מסוג זה מזמנות למידה בלתי נגמרת של חומרים ושיטות שהיו בשימוש על ידי אמנים במאות קודמות. עבודות אלו מרחיבות את הידע שלנו על המקורות המגוונים והעושר של השימושים השונים בעץ.
זה תמיד תענוג לגלות את כושר ההמצאה הנפלא לפתרון בעיות של המאסטרים. חשוב ומעניין להבין איך הם פתרו בעיית בנייה ספציפית והתגברו על מכשול טכני בזמן ייצור הפריט במקור.
בין לקוחותינו בתחום זה הם מוזיאון תל אביב לאמנות, הBritish Commonwealth War Graves Commission , מוזיאון ישראל, השגרירויות של בריטניה ופורטוגל, בנייני העיר הלבנה ומוזיאון הרצל בירושלים.